Welcome to
Your Future Is Now!

Mijn Bemer Ervaringen tot nu toe

Bemer Ervaringen Flexibiliteit

Sinds 25 november 2014 heb ik een Bemer Pro Set in huis. Ik ben er meteen enthousiast mee aan de slag gegaan. Ik volgde niet helemaal het boekje, en ontdekte later ook waarom de guide lines zijn zoals ze zijn. Hier zijn mijn ervaringen tot nu toe:


 • Voelen: ik voelde niet zoveel van de behandeling zelf. In het begin niet en eerlijk gezegd nog steeds niet echt. Voel af en toe warmte, tintelingen, stroming, maar echt spectaculair (nog) niet. Wellicht is het zelfs nu nog wel iets minder dan in het begin omdat ik er nu ook helemaal niet meer op let.

 • Meer energie: Het eerste dat ik merkte is dat ik meteen véél meer energie kreeg. Na een week ging ik van trappen springen en in de stad had ik de neiging te rennen in plaats van te wandelen.

 • Knieën: niet lang daarna kon ik weer de diamantzit (of bliksemhouding of vajrasana) aannemen. De schade aan mijn meniscus uit 2011 en 2012 kan ik moeilijk bekijken zonder kijkinstrumenten wink, maar het 'getraumiseerde' weefsel er omheen werd weer in elk geval weer soepel zodat ik ineens weer zo kon zitten bij bvb massages. Na de zomer ga ik eens kijken of ik toch nog een operatie nodig heb. Als dat zo is, dan vertrouw ik dat ie in elk geval een stuk sneller zal herstellen dan als ik eerder een ingreep had laten doen.


 • Oog: Mijn rechteroog heeft al jaren vocht achter het netvlies. Ondanks dat het soms bij anderen uit zichzelf weg gaat, kon het ziekenhuis mij destijds, rond 2012, niet anders adviseren dan te laseren, zonder de oorzaak weg te nemen. Ik zei nog dat het gebied om mijn oog gespannen aanvoelde, maar dat wilde ze buiten beschouwing houden omdat zij alleen verstand hadden van het oog zelf. Toen heb ik besloten te gaan voor zelfgenezing en geen ingrepen van buiten. Vervolgens heb ik wel (energetische) behandelingen gehad, zonder resultaat. Na een week op zes behandelen (met Pad op P1) merk ik dat mijn zicht minder wazig wordt en het gebied ontspant. Nu de doorbloeding van de oogspieren op orde lijkt te komen, wil ik graag oogoefeningen gaan doen en heb goede hoop dat het oog volledig geneest! grin
 • Flexibiliteit: In het algemeen beschouw ik de Bemer voor mezelf als een stofzuiger voor mijn lijf: alle afvalstoffen die de afgelopen 46 jaar zich hebben opgehoopt worden er langzaamaan uitgewerkt.  Als gevolg word ik steeds leniger, zonder yoga of andere vorm van sport! Dat vind ik echt super opvallend! Als gevolg ben ik overtuigd geraakt dat ‘stijfheid’ maar voor een heel klein deel zit in de lengte van spieren, en voor het grootste gedeelte in de reinheid van je lijf: hoe meer afvalstoffen, hoe meer verklevingen, hoe minder soepel het lijf is. Tijd om het lekker schoon te houden van binnen dus!
 • Rechterschouder: In het begin van mijn carriere die startte in 1994 ervaarde ik al last van mijn schouders. Daarvan had ik last met fitness: bij bepaalde schouderoefeningen kreeg ik het kleinste gewicht al niet meer omhoog. Onbenullig als ik toen was schreef ik het toe aan ‘ouderdom’ (ik was 27) en ging verder met mijn leven. In 1998 kon ik niet eens fatsoenlijk mijn armen omhoog houden tijdens de danslessen waar ik toen aan deelnam met mijn vriendin. Mijn rechterschouder heeft zo jaaaaren vast gezeten. Sinds mijn eerste zwemactiviteiten in 2010 kwam er pas weer een beetje beweging in. Yoga heeft in de jaren daarna geholpen, maar de Bemer heeft er voor gezorgd dat ik nu voel dat het weer tijd wordt actief die schouder te gaan bewegen. Een bijzondere ervaring: hij doet het weer! grin
 • Alcohol gevoeligheid: ik kan steeds minder goed tegen alcohol. Als ik iets drink, dan wordt het steeds sneller opgenomen, en word ik eerder tipsie; Als een kind dat een beetje alcohol gaat drinken. Aan de andere kant heb ik er de volgende dag ook geen last meer van. In mijn beeld heeft het te maken dat je doorbloeding steeds meer gaat lijken op dat van kinderen.
 • Slapen: Ik sliep altijd al goed in maar werd altijd ‘gestoord’ door de wekker. Alsof ik midden in mijn slaap werd wakker gemaakt. Nu voel ik me weer heel vaak uitgerust en kipfit. Een enorm verschil. Vaak word ik ook enkele minuten voordat de wekker afgaat ineens wakker. Blij! En zin in de dag. Toch heb ik juist nog altijd bij dit onderdeel last van gewenningsverschijnselen. Zie ook hieronder.
 • Potentie: dat is een leuke bijkomstigheid grin. Met name vlak nadat ik heb gebemerd voel ik duidelijk verschil. Logisch: als iets draait om doorbloeding, dan is dat het wel.
 • Stress ervaring: De beleving van stress is heel erg aan het veranderen bij mij. Eerst even hoe ik stress definieer: zoals wellicht bekend kunnen bepaalde gedachtes (voor iedereen anders) direct tot ‘spanning’ in het lijf leiden, tot aangespannen spiertjes dus. Met ongeveer 640 verschillende spieren en spiertjes die we dikwijls helemaal niet voelen, kan dat overal zijn, totaal onbewust. Dat kan bij een orgaan zijn, bij een pees of gewricht. Op het moment dat die spieren/spiertjes zijn aangespannen, en dat ook blijven, kunnen ze hun ‘pompwerking’ niet uitvoeren; kunnen voedingsstoffen en zuurstof het gebied niet meer bereiken en kunnen afvalstoffen en restzuren niet worden afgevoerd. Daarmee is het gebied in stress. Dat kan daar jaren zo blijven zitten. Wat de Bemer doet is ‘ontstressen’, het haalt (vnl in het nacht programma) de stress eraf. Dat betekent echter nog niet dat de oorspronkelijk (onbewuste) gedachte is verdwenen. Als gevolg voel ik me nu enerzijds vaak schoon en opgeruimd, maar kunnen die (oude) gedachtes onverwachts in mijn lijf schieten, en dat ik de stress daarbij in de volle 100% ervaar! Dat is nu echter altijd van korte duur. Doordat ik ook werk aan (de oorsprong) van deze gedachtes, kan mijn hele lijf nu steeds dieper ontspannen. Zonder vakantie! Heeeerlijk! grin. En nog gezond ook..mmm…
 • Bewustzijn: dit is de vaagste van allemaal. Als ik mijn ogen dichtdoe heb ik hele andere beleving van mijn lijf. Die beleving lijkt bovendien steeds sneller te veranderen, zonder dat ik op dit moment aan bewustzijnsverruimende activiteiten (zoals yoga en meditatie) doe. Ik kan het wellicht het beste omschrijven als het bewustzijn van Erwin als kind dat steeds vaker terugkeert. Ik verwacht dat dit nog wel even zal doorzetten.

Verder allerlei ‘vage’ verbeteringen zoals een beter reukvermogen, sterkere ontgifting via mijn tond (meer aanslag) en meer hoofdhaar (ik dacht dat dat niet meer kon:-s ). Ook een voetschimmeltje wat ik laatst opliep in de sporthaldouche was binnen twee dagen weer helemaal weg (ik probeer het bewust omdat Bemer het immuunsysteem verbetert, en dat leek nog te kloppen ook). Daarnaast lijkt het wel of de kleine adertjes op mijn voet (lijkt het meest op ‘ankel flare’ maar zat er al jaren) nu verbetert; ik was er nooit zo mee bezig maar het zit er nog steeds en ik heb er nu maar eens een foto van gemaakt. Ben benieuwd of het verder zal verbeteren!

Al met al ben ik best tevreden met het resultaat. Ik had natuurlijk geen ziektes onder de leden (voor zoverre ik wist; ziektes schijnen in zich in 10-15 jaar op te bouwen alvorens ze zich uiten), maar voel me met de dag steeds beter. Eigenlijk ga ik me steeds meer voelen als een kind. Heerlijk!

Gewenningsverschijnselen

Bij het gebruik van Bemer kunnen er gewenningsverschijnselen ontstaan. Sommige mensen schieten heftig in emoties, andere zitten dagen lang op de WC en ook ik had en heb nog altijd dingen:

 • Slaapstoornissen: In het begin behandelde ik ‘s avonds mijn oog met de B.Pad op P2 en dronk daarbij veel water. Als gevolg werd ik vaak om een uur of 4 wakker, en was dan ook echt klaar wakker. Bovendien moest ik dan altijd plassen. Ik heb deze behandeling uit de avond gehaald en sindsdien gaat het een heel stuk beter.
 • Vermoeidheid: ik heb het gevoel, is slechts mijn theorie, dat de afvalstoffen soms met te veel tegelijkertijd in mijn lijf komen. Voornamelijk als ik bij het basisprogramma in de weken met hoge intensiteiten zit (5 en 6) wil ik overdag nog wel eens moe worden wat ‘s avonds weer verdwijnt. Heel apart. Wellicht moet ik weer een standje terug…

De afgelopen jaren heb ik veel gedaan aan mijn verbeteren van mijn voedingspatroon. De Bemer zorgt nu dat alle gezonde voedingsstoffen ook werkelijk bij de cellen komen. Nu ben ik nog bezig om de afvalstoffen verder te verwijderen. Dat duurt langer dan ik hoopte, maar ik moet maar gewoon geduld hebben. Het wordt ook weer tijd om te sporten en daar heb ik nu ook echt zin in! Kom maar op! grin.

Gerelateerde postings

Alle Bemer postings


+31 621 567 657 WhatsApp E-Mail All days 9:00am - 9:00pm (CET)