Welcome to
Your Future Is Now!

VEH vergelijkt onbekende geldverstrekkers

De Vereniging Eigen Huis gaat in haar magazine (nov 2006) in op de reputatie van relatief onbekende geldverstrekkers zoals Erasmus, Europelife of Generali. Zij stelt dat bij haar online hypotheek advies deze aanbieders kunnen opduiken in de persoonlijke top 5 van mensen. Zij stelt tegelijkertijd dat deze aanbieders zeer betrouwbaar zijn. Hiermee groeit Vereniging Eigen Huis uit tot een home coaching brand. Het VEH merk wordt daarmee belangrijker, dat van de aanbieders steeds minder. Straks kunnen we vanuit het advies direct ook deze hypotheek afsluiten. En VEH gaat dan vrolijk verder met de selectie van de notaris, de aannemer of de verhuizer. En neemt dan persoonlijke aanbevelingen van haar leden mee. En in het persoonlijke advies ook dat van vrienden, familie of kennissen. En als we tussen twee huizen door iets willen huren, ook dan gaat VEH ons helpen. Zo krijgen home coaching brands steeds meer vorm.

Social netwerk Belinker vertelt waar je vrienden zijn

Via het Chinese Social Network Belinker krijgen gebruikers een SMS als hun vrienden, vrienden van vrienden of crushes in de buurt zitten (via Virtual China). Social coaching brands faciliteren onderling contact. Social networks, als social coaching brands in de dop, pakken dit nu op. Als eerste in China.

Via Boost Loopt weten wat je vrienden wáár doen

Via Loopt van Boost Mobile kunnen consumenten met een GPS-GSM zien waar hun vrienden zijn. Kunnnen berichten vastzetten, taggen, bij een locatie, alerts krijgen als vrienden in de buurt zijn of zelfs een ter plekke een event organiseren. Ook kunnen zij alles via de website regelen (via mobile cowboys). Nadat consumenten hun naam, hun profiel, en hun muziek gingen delen, is het delen van de locatie de volgende stap. Hier zullen ze echter een stapje voorzichtiger in zijn maar bij gelegenheid mogen alle vrienden weten waar je uithangt. Als dat consumenten voordeel biedt, zullen zij het zeker niet laten.

Aan Amazon’s AskVille kan je vragen stellen

Amazon.com heeft AskVille gelanceerd. Hier kan je vragen stellen in gewone mensentaal en geeft de 'community' antwoord (via dutch cowboys). We raken eraan gewend dat we vragen kunnen stellen in gewone taal in plaats van te bedenken welke slimme keywords we eens in gaan voeren. Deze vragen worden straks slim automatisch geïnterpreteerd. Zo wordt mijn vraag 'how many people live in the Netherlands?' nu nog voorgelegd aan de community. Dit kan straks direct uit een database worden geserveerd zodat je ook direct antwoord krijgt. Dat is de volgende stap.

Consumenten kiezen voor collectieve korting op vergelijkingssites

Driekwart van de consumenten kiest op de vergelijkingssite Verzekeringsite.nl voor een zorgverzekeraar waarmee collectieve afspraken zijn gemaakt. Op vergelijkingssites bieden verzekeraars zoals FBTO, Univé en Delta Lloyd tot 15% korting aan, goed voor 250 euro per jaar. Omdat de verzekeringen digitaal aangevraagd en verwerkt worden kunnen de maatschappijen kosten besparen. Daarom kunnen ze de kortingen bieden, aldus de vergelijkingssite. Volgens Verzekeringssite is binnen enkele jaren bijna iedereen collectief verzekerd. Nu heeft 44 procent van de verzekerden een collectieve verzekering. Tot nu toe waren dergelijke kortingen voorbehouden aan consumenten die zich via hun werkgever, vakbond of patiëntenvereniging collectief verzekerden (via telecommerce). Zo krijgt het mechanisme van coaching brands langzaam vorm. Mensen ondervinden het voordeel van samengebonden te worden. Zij zullen hun trusted relations, vrienden, familie en collega's hierin betrekken. Zo krijgt het merk (verzekeringssite in dit geval) meer betekenis, meer waarde. Als het merk vervolgens ook nog persoonlijk gaat communiceren en kiest voor een bepaald behoeftedomein, dan kunnen coaching brands zich verder ontwikkelen.

Warner Bross in Games

Mediagigant Warner Bros start vanaf april 2007 met de distributie van games in de VS. Het betreft de distributie van aankomende games als DIRT: Colin McRae Offroad, Overlord, Clive Barker's Jericho en Turning Point: Fall of Liberty. Eerder maakte Warner al bekend 10% van de SCi Entertainment (Eidos) aandelen te hebben overgenomen. De gamepositie van het bedrijf wordt hiermee versterkt. Games waren in 2005 wereldwijd goed voor een omzet van $25 miljard, voor home video $20 miljard en voor films $10 miljard (via gamesblogo). Gaming is interactieve videocontent. Niets meer en niets minder. De interactie met video vandaag, zoals interactieve commercials, vinden we al heel wat, maar games laten zien waar onze videobeleving naar toe gaat. Straks lopen passieve virtuele belevingen, actieve en/of gedeelde belevingen naadloos in elkaar door. Blijven we liggen op de bank als we willen of staan we te springen en actief met al onze zintuigen op scherp. Het is maar waar we zin in hebben. Een film is dan de goedkoopste vorm van content en wordt soms gewoon als trailer voor games geleverd. Daar gaat het langzaamaan naartoe en dit soort strategische zetten leiden dit in.

Chinese overheid dicteert USB voor elke mobiele telefoon

De Chinese overheid wil dat alle mobieltjes, ongeacht het merk of afkomst, via USB op te laden zijn. Dit heeft praktische voordelen voor de consument (via mobile cowboys). Wat hier feitelijk gebeurt is dat China zich voor één van de eerste keren, zij het voorzichtig, gedraagt als wereldleider. Als een dergelijke grote markt dit soort restricties oplegt, zullen fabrieken zich massaal aanpassen en zal dit wereldwijd de de facto standaard worden. In andere landen speciale aanpassingen maken zou alleen maar duurder zijn. China gaat zich steeds meer gedragen als wereldleider.

Nu met Google het heelal verkennen

Binnenkort kan iedereen rondmarcheren op Mars, vliegen over Venus of jubelen op Jupiter. Google en de NASA hebben namelijk een overeenkomst getekend waarin ze verder gaan samenwerken. Het was al op een eenvoudige manier mogelijk om de maan te verkennen. Door de nieuwe overeenkomst kunnen consumenten straks Mars en Maan bekijken zoals ze nu de aarde in 3D bekijken via Google Earth. Ook wordt gedacht aan het weergeven van het weer op de planeten, driedimensionale kaarten of het (live) volgen van het International Space Station en de Space Shuttle. De virtuele wereld gaat zo steeds meer op de echte wereld lijken. GPS is maar zeer beperkt in die zin want het gaat eigenlijk om coördinaten in de ruimte. Straks kunnen we virtueel door de ruimte reizen, bezoekjes brengen aan de verschillende ruimte-objecten, daar in virtuele cafe's anderen treffen, om over onze passies te praten. Koud hier hè, op Jupiter? Maar het gaat veel verder, we zullen analyses kunnen doen op allerlei invloeden van het heelal op het hele wezen van de mensheid. Dit door collectief en massaal onderzoek naar individueel menselijk gedrag in samenhang met bijvoorbeeld het weer, geboortedata of de stand van de sterren. Dit zal weer een totaal andere bron van informatie gaan opleveren waar we de komende vijftig jaar weer mee zoet zullen zijn. In dit tijdperk zal veel meer duidelijk worden over de individuele drijfveer van mensen. Merken zullen mensen individueel ondersteunen uitgaande van deze persoonijke drijfveren: hoe haal ik met al m'n capaciteiten, ervaring en beperkingen, het maximale uit mijn leven? Pas dan kunnen we spreken over de transformatie-economie, de opvolger van de ervaringseconomie, maar dan zitten we wel in 2040! Dat lijkt ver weg (en dat is voor het individu ook zo) maar desalniettemin zetten we elke dag een stapje in deze richting.

5 live concerten tegelijkertijd gemixt

Nokia organiseert met oud & nieuw een concert in vijf wereldsteden en stelt streams van het online beschikbaar. Het feest onder de naam Nokia New Year's Eve vindt plaats in Hong Kong, Mumbai, Berlin, Rio, and New York, in verschillende tijdzones dus. Elke stad heeft een mix van lokale en internationale artiesten. In New York zijn Rihanna, Ludacris en KT Tunstall te vinden. In Hong Kong, Atomic Kitten en Hacken Lee; in Mumbai Nelly Furtado; in Berlin speelt The Scissor Sisters; en in Rio tenslotte spelen the Black Eyed Peas, Sergio Mendes and John Legend (via clickz). Virtuele en fysieke wereld mixen zich. Nu vijf events, straks honderdvijftig tegelijkertijd met maar op een beperkt aantal ook wereldartiesten. Die worden ter plekke geprojecteerd. VJ's zullen zorgen voor een optimale lokale beleving. We zullen het idee hebben tussen honderdduizend mensen te staan terwijl er in de werkelijkheid maar duizend zijn. We zullen een ervaring opdoen in een virtuele wereld, waarvan we ons later afvragen waar we ook al weer precies waren. We voelden ons in elk geval verbonden. En dat is precies wat Nokia nu al, zij het op beperktere schaal, wil bereiken: Connecting people.

Bittorent biedt BBC series

Via peer2peer sharing site BitTorrent.com kunnen consumenten nu ook honderden afleveringen van series als 'Doctor Who', 'Fawlty Towers' en 'Keeping Up Appearances' downloaden. Daartoe heeft de BBC een overeenkomst getekend (via emerce). Zo krijgen home entertainment coaching brands langzaam vorm: het begint met compleetheid: één plek waar alle series, films en games bij elkaar staan. Sommige content is gratis, soms user generated, soms betaald want gemaakt door professionals. Dat maakt niet uit, het gaat echter om kwaliteit. Home entertainment coaching brands gaan ons straks onafhankelijk adviseren bij ons avondje vermaak. Dit type nieuwe merken ontstaan uit dit soort samenwerkingen.

NEC maakt telefoon buigbaar

Op NEC Design staat een concept van een armband die je kunt vouwen als telefoon, of andersom. Elk display dat we hebben, en dus ook het horloge, wordt interactief en verbonden met anderen. Alle grote bedrijven werken hieraan en het belangrijkste is: de consument wil ook dat technologie op ze reageert. En verwachten van merken die dan verschijnen niet anders.

WWF SMS’t als je een bedreigd dier opeet

In Zuid Afrika kunnen restaurantgangers per SMS opvragen of de vis die ze willen bestellen op de lijst met bedreigde vissoorten staat. Deze service is een initiatief van de Southern African Sustainable Seafood Initiative, kortweg Sassi, een afdeling van het WWF. Hiermee verwacht Sassi dat minder eters de bedreigde soorten bestellen zodat de vraag daalt en ze dus ook minder gevangen zullen worden (via mobile cowboys). Environmental coaching brands staan ons straks voortdurend terzijde bij alle beslissingen die we nemen. De impact op de dierenstand, op het milieu of kindermisbruik. Bij elk product dat we straks gaan kopen, krijgen we direct inzicht. En dat wereldwijd. Dit is pas een heel voorzichtig begin.

Paramount herkent bezoekers met RFID armband

Gasten van het nieuwe hotel Great Wolf Lodge op het theme park Paramount's Kings Island in Mason, Ohio, VS zijn voortaan 'uitgerust' met speciale RFID armbandjes. Hiermee kunnen ze niet alleen hun kamer openen, maar ook toegang tot het park krijgen, betalen in het restaurant of muntjes voor de flipperkasten halen (via mobile cowboys). Merken gaan mensen weer herkennen. Nu met RFID, straks met vingerafdruk of stemherkenning. En mensen vinden het geweldig. Iedereen wil graag herkend worden. Alleen niemand wil misbruik van deze herkenning. Daar zal Paramount wel voor waken.

Telefoon met geavanceerde spraakherkenning

Electronicamerk ASUS komt in China met de Z801 Karaoke GSM. Terwijl je naar een MP3-tje luistert kun je zelf meezingen en wát je zingt wordt door een speech-to-text functie van het toestel in tekst op het display weergegeven (via mobile cowboys). Technologie gaat op ons reageren. Niet alleen op wat we indrukken, maar ook op wat we zeggen, wat we doen óf wat we zingen. We raken er steeds meer aan gewend. Het wordt de gewoonste zaak van de wereld.

Geldshop.nl laat François Boulanger bezoekers helpen

François Boulanger assisteert op geldshop.nl bezoekers bij hun offerte-aanvraag. De assistent is enigszins gepersonaliseerd: wie vergeet een vraag te beantwoorden, krijgt dit te horen uit de mond van de virtuele Boulanger.Francois voorkomt dat mensen afhaken in ingewikkelde procedures. De video assistent is ontwikkeld door het bedrijf NuGuRu(via emerce). Merken bouwen eigen werelden en laten zich hierin vertegenwoordigen door brand agents, kunstmatige karakters. Een echt mens als François kan (voorlopig) nog geen persoonlijke afhandeling aan en daarbij suggereert een video-vertegenwoordiging een hoge mate van intelligentie. Toch wennen we langzaam aan de onderssteuning door interactieve karakters en draagt dit weer bij aan de toekomst.
Pagina 2 van 5 pagina's  < 1 2 3 4 >  Last ›
+31 621 567 657 WhatsApp E-Mail All days 9:00am - 9:00pm (CET)