Welcome to
Your Future Is Now!

3500 verschillende gezichtsuitdrukkingen

Charles Darwin ontdekte dat alle gezichtsuitdrukkingen uniform en universeel zijn. Zelfs mensen die blind zijn geboren hebben dezelfde uitdrukkingen als ieder ander mens op deze aardbol. Paul Ekman zette het werk van Darwin voort in de jaren zestig door alle gezichtsuitdrukkingen in kaart te brengen. Niet wetende waar hij aan begon kwam hij een dikke 10 jaar later met een systeem op de proppen waarin hij maar liefst 3500 relevante gezichtsuitdrukkingen onderscheidde, welke onderverdeeld zijn in 24 Actie Units (AU’s).Tezamen kunnen hiermee de 7 basisemoties angst, woede, verdriet, blijheid, verassing, afgunst en afkeer onderscheiden worden (via hci). Deze inzichten worden nu gebruikt om reacties op advertenties te meten. Straks worden ze realtime gebruikt om in te spelen op onze reactie op productaanbiedingen. Net als in een gewone winkel alleen dan op afstand en volledig geautomatiseerd.

Mensen kopieren emoties van anderen

Op neuromarketing staan de resultaten van een onderzoek waaruit weer blijkt hoe mensen emoties kopieren van anderen. Dat verklaart waarom mensen bang zijn voor een slang, terwijl ze zelf nog nooit zijn gebeten door een slang of zelfs nog nooit een slang hebben gezien. Ditzelfde gedrag zorgt ervoor dat de Nederlandse samenleving gruwelt van koeienogen terwijl het in andere landen een lekkernij is. We nemen de programmering over van elkaar. Een les die wordt getrokken is: hoe echter het lijkt, hoe meer de emoties wordt overgenomen. Van cartoons bijvoorbeeld gebeurt dat slechter. Dat betekent straks voor merken die zich laten representeren door brand agents, virtuele karakters die uiteindelijk (over een jaar of twintig) er uitzien als échte mensen, zich gedragen als échte mensen én praten met ons als échte mensen (vandaar het woord 'mensmerk' ), dat wij de emoties van deze karakters gaan overnemen. Volledig onbewust. Een brand agent die enthousiast is over een product, daarvan nemen we het enthousiasme over. Maar als een coaching brand agent, een representant van merken die het beste met ons voorhebben, vol afgrijzen met een bepaald product omgaat, dan zullen we het snel laten liggen. Daar hebben we geen woorden meer voor nodig.

Inzicht in kosten wijzigt belgedrag

Het aantal privégesprekken met de zakelijke mobiele telefoon neemt sterk af zodra werknemers inzicht krijgen in hun eigen belgedrag. Dit is één van de belangrijkste conclusies uit een onderzoek dat Ezwim, marktleider op het gebied van Total Telecom Management, heeft uitgevoerd (via ccm). Alleen directe correctie werkt bij mensen. Verhoog de pakkans bij snelheidsovertredingen, pak mensen direct op bij voetbalwedstrijden, geef ze direct inzicht in hun energieverbruik (met een metertje bij de deur dat zelfs toegankelijk is via een widget, gadget op de desktop), print op een vliegticket het gevolg voor het milieu enzovoorts. Net als je bij kinderen direct moet corrigeren (en niet later nog eens een keer), werkt het ook nog altijd bij volwassenen zo. Een luier die een naar geluid oproept voor de baby bij nattigheid, zal de zindelijkheid wel eens ernstig kunnen bevorderen. En niet alleen bij mensen, maar bij dieren net zo. Als je ze niet kan confronteren met hun eigen gedrag, dan werkt het niet. Hier hebben we een naam voor: lik-op-stuk heet dat.

Warm bellen veel succesvoller

Sales- en marketingcampagnes waarvoor de klant toestemming heeft gegeven, zijn 200 keer effectiever dan het bellen van willekeurige prospects. Dit blijkt uit het Global Contact Centre Benchmarking-onderzoek 2007 van Dimension Data. Aan het onderzoek namen 403 contactcenters in 42 landen deel. Het onderzoek bevestigt dat bellen met toestemming van consumenten en loyaliteitsmarketing het rendement van contactcenter-campagnes verhogen. Daarnaast blijkt uit het rapport dat telefonische cross- en up-selling naar bestaande klanten en het maken van afspraken naar aanleiding van gekwalificeerde leads uitstekende resultaten opleveren. Deze twee methodes zijn respectievelijk 225 en 212 maal effectiever dan het bellen van willekeurige prospects (via ccm). Om mensen in de toekomst te bereiken, moet je in hun persoonlijke white list staan, zeg maar in de telefoon of in het Messenger buddy lijstje van vandaag. Alleen merken die werkelijk het beste voor hebben met de consument, die krijgen toegang tot hun leven. Maar die merken krijgen dan ook alle kans. Het is het speelveld van coaching brands. Dit onderzoek bevestigt dit.

eBay introduceert profiel pagina’s

eBay introduceert Mijn eBay-wereld, een persoonlijke profielpagina waar mensen hun achtergrond toelichten, de layout naar smaak aanpassen en met een eigen URL (myworld.ebay.nl/). De eBay-community bestaat inmiddels uit 225 miljoen leden (via dc). Zo ontstaat er uit eBay ook een social coaching brand, een merk dat onderling contact faciliteert, inclusief onderlinge transacties. In combinatie met het vorig jaar aangekochte Skype, dat realtime tekst-, spraak- en videocommunicatie faciliteert, kan eBay straks gaan concurreren met contact merken als MySpace, Messenger en Hyves. Dit heb ik eerder in mijn analyse al laten zien en dit is weer een stapje in die richting.

Gotomyjob zoekt in alle vacaturebanken

Het Nederlandse GoToMyJob zoekt in veel vacaturebanken (via sb). Dat is handig voor de consument, hoe meer banen bij elkaar hoe beter. GoToMyJob kan gaan helpen bij de onderhandelingen. Kan helpen bij het wennen gedurende de eerste maanden, bij de selectie van extra opleidingen, van events, van boeken, van literatuur, bij arbeidsconflicten en bij het opnieuw zoeken van een nieuwe baan. Het begint echter met compleetheid. Zo zet GoToMyJob een stapje in de richting van een career coaching brand.

Dove introducteert eigen magazine

Dove introduceert een inspirerend magazine te maken dat uitnodigt om te lezen om haar compleet nieuwe verzorgingslijn voor de ouder wordende huid te promoten. Samen met de afdeling Custom Publishing van Sanoma ging Unilever in gesprek en zes weken later rolde de 52 pagina's dikke glossy van de pers. "Het wordt hoog tijd dat 45+ vrouwen hun leeftijd gaan vieren," stelt Nathalie de Graauw, Brandmanager Dove bij Unilever (via sb). Merken nemen de touwtjes in handen. Zij bouwen zelf virtuele werelden, zij geven zelf tijdschriften uit. Zij laten zich niet meer afhankelijk zijn van de programmering van televisie, radio of beperkte ruimte in magazines. Vooral merken met een symbolische functie, zoals Dove, kunnen zelf goed het initiatief nemen en de consument vervoeren. Dit is een mooi voorbeeld.

Postbank publiceert ideeën

Bij Postbank is het nu mogelijk zelf ideeën in te dienen. Postbank bekijkt alle ingezonden ideeën zorgvuldig en geselecteerde ideeën worden op de site geplaatst. De jury kiest een aantal ideeën uit deze lijst en plaatst deze op de nominatielijst. Bezoekers kunnen hier hun steun betuigen, zodat de mening van de klant wordt meegenomen in het besluitproces. De jury besluit uiteindelijk welk idee heeft gewonnen. Alleen de winnaar krijgt via e-mail bericht en dit wordt tevens bekend gemaakt op de site. Postbank geeft tevens aan wat er met bepaalde ideeën is of al wordt gedaan (aldus postbank.nl). Zo gaan merken steeds meer in dialoog. Nu nog anoniem (geen koppeling met klantgegevens), nog selectief (niet alles wordt gepubliceerd) en gereguleerd (Postbank jury bepaalt), maar dat is een kwestie van tijd. Straks mogen alleen klanten reageren (maar onder pseudoniem hun reactie plaatsen, Postbank kent echter de ware identiteit wel), wordt alles geplaatst (maar fake berichten komen in een virtuele container) en mogen klanten zelf stemmen op goede ideeën. Allemaal een kwestie van tijd.

Automatische gezichtsherkenning in Flickr

Op fotosite Flickr staat een demo van automatische gezichtsherkenning. Wie eenmaal een tag heeft toegevoegd aan een foto (bijvoorbeeld ' Yvette' ) zal zien dat op andere foto's ook automatisch Yvette wordt herkend (via dc). Een combinatie van factoren leidt tot een bijzondere ontwikkeling. Er worden in hoog tempo steeds meer foto's gemaakt; die foto's worden straks per definitie (direct vanuit de camera) online geplaatst (en vaak publiek te zien); consumenten zijn met de genoemde technologie hierboven te traceren op elke foto op het Internet; elke foto heeft straks een locatietag. Daarmee kunnen we van elk individu op de wereld de totale beweging zien gedurende het leven tot nu toe. En wie ze toen hebben ontmoet. En hoe ze daar zijn gebleven. En hoe vaak ze bepaalde kleding dragen. En op welke locaties. En in welk gezelschap. En waar ze dat hebben gekocht (kledingherkenning). En wat dat allemaal kostte. En voor hoeveel geld mensen in de de kledingkast hebben hangen. Dat is toch bijzonder. En een beetje scary :-s

Racegames verzoorzaken ongelukken op de weg

Uit onderzoeken van het Engelse British School of Motoring en het Duitse Allianz Centrum is gebleken dat racegames de oorzaak zijn van meer ongelukken. De racegames zorgen ervoor dat er competitiever auto wordt gereden. Mensen die vaak racegames spelen rijden ook agressiever, nemen meer risico’s en zijn vaker betrokken bij ongelukken. Dit alles zou te maken hebben met het feit dat racegames steeds realistischer worden gemaakt (via dc). Mensen hebben natuurlijke, dierlijke, drijfveren. Agressiviteit, seksualiteit en risicovol gedrag zijn aangeboren, diep verankerd in ons systeem en niet te verwijderen. Onze hersenen zorgen echter voor beteugeling van deze drijfveren, aangeleerd in onze opvoeding en stevig getraind door onze omgeving. Als we echter in een omgeving komen waar we los komen van alle sociale controle, ontwaakt het dier in de mens. We doen de dingen die we alleen in onze dromen kunnen doen. Zoals hier duidelijk te zien. Als de mens zelf geen onderscheid kan maken tussen fysiek en virtuele wereld, dan zal hij daarbij ter plekke moeten worden geholpen. Allerlei technologie zal daarbij gaan helpen, bijvoorbeeld door auto's die zich automatisch houden aan de lokaal voorgeschreven regels. Die komen er. Dat is zeker. En in games mogen we ons dan helemaal uitleven.

Huizenvinder.nl beoordeelt makelaars

Huizenzoekmachine Huizenvinder.nl beoordeelt alle makelaars actief in de verkoop- en verhuurmarkt. De makelaars worden beoordeeld op aanbod, prijs, klantvriendelijkheid, advies, begeleiding en taxatiekunde. Ook wordt er per makelaar de gemiddelde prijs van hun portfolio weergegeven. Zo weet je gelijk in een onbekende stad welke makelaar het best past bij jouw wensen en budget (via am). Zo ontstaat hier opnieuw een potentieel home coaching brand. Vanaf een compleet aanbod (alle huizen), worden er extra diensten toegevoegd om uiteindelijk ons woongenot gedurende ons leven te optimaliseren. Dit is een begin.

Babytree: Chinees Sociaal netwerk voor ouders

Babytree is een nieuw Chinees sociaal netwerk voor ouders. Het biedt verschillende standaard mogelijkheden zoals blogs voor babies, het plaatsen van foto's, groepen aanmaken, forums en het opbouwen van een vriendennetwerk. Er zijn in al een flink aantal iniatieven op dit gebied, wereldwijd (via china web2.0). Zo ontstaan personal child brands: merken die ons helpen bij de opvoeding. Die ons helpen bij de keuze uit kinderwagens, bij de selectie van de babysit en bij de opvoeding. Deze merken gebruiken ons persoonlijke netwerk bij het advies. Dan moeten we wel eerst ons netwerk vastleggen. Babytree is een oervorm van een dergelijk merk.

Microsoft start interactieve video

Op MSN Video is nu een interactieve video te zien van warenhuis Kohls. Zodra er iets verschijnt dat klikbaar is, verschijnt er een klein icoon. Hier kunnen gebruikers op klikken waarna er basic informatie verschijnt over het product. Na het doorklikken kan het product direct worden besteld. Zo wordt video langzaam interactief, verdwijnt de grens tussen video en gaming. Nu met een (soms storend) icoon, straks gebeurt er pas iets als we reageren, als we een een jurk aanwijzen en roepen 'dat is een nou leuk!'. Dan verschijnt ons fashion coaching brand die ons perfect kan adviseren bij een volgende stap. Het gaat allemaal langzaam in die richting.

Keuken Design Center projecteert

Het Keuken Design Center in Duiven ontwerpt keukens op maat en projecteert het ontwerp in 3D levensgroot op een scherm. Na een uitgebreid vraaggesprek vertaalt de ontwerper de gewenste kookbeleving van de klant in een persoonlijk keukenconcept. Het resultaat is te bekijken via een levensgrote 3D-projectie waarin de keuken vanuit ieder perspectief zichtbaar is. De wand is 4,5 meter lang en daarmee zijn de meeste keukens levensgroot te plaatsen. Hiermee kan de klant een goed gevoel krijgen over de toekomstige keuken en kan alles wat niet bevalt laten aanpassen. In het plaatje staat de dochter met een echt pannetje bij een virtuele kraan.

Dag betaalt bloggers

De vierde gratis krant Dag gaat items rechtstreeks van het internet in de krant zetten. Bloggers die de krant halen, krijgen betaald. Verder gaat Dag via een democratisch principe, online of mobiel, het volk laten kiezen welke topics ze door onze onderzoeksjournalisten uitgezocht willen zien. Daarnaast is Dag te personaliseren met je eigen nieuwsselectie en je eigen voorkeuren, en daardoor wordt de online-omgeving relevanter (via mf). Zo evolueren news coaching brands weer een flinke stap verder. Het nieuws is van de mensen, uitgevers gaan innemen, faciliteren hen hierbij, en maken een gedrukte uitgave voor achtergrondinformatie. Weer afneemt, betaalt. Wie per saldo meer bijdraagt dan afneemt, krijgt betaalt. Het lijkt een hele logische evolutie maar het gaat toch allemaal met stapjes. In een volgende stap koppelt Dag met social networks zodat je niet alleen kan zien wat mensen in het algemeen belangrijk vonden, maar vooral wat jouw vrienden, jouw familie en jouw collega's belangrijk vinden.
Pagina 2 van 5 pagina's  < 1 2 3 4 >  Last ›
+31 621 567 657 WhatsApp E-Mail All days 9:00am - 9:00pm (CET)